Superbody 2019 versenykiírás


Helyszín

Budapest Kongresszusi Központ
Budapest 1123 Jagellló út 1-3.Időpont

2019. október 26. 10.00-19.00A rendezvény menete

 • Előnevezés online a Superbody.hu weboldalon.
 • 2019 október 25. péntek 14.00-19.00: regisztráció, mérlegelés, első barnítás
  helyszín: Scitec Gold, Lurdy Ház
 • 2019 október 26. szombat 7.00: kapunyitás versenyzőknek
 • 2019 október 26. szombat 10.00: Superbody 2019 verseny

Kategóriák

Minden versenyző egy kategóriában indulhat!

A Superbodyn kizárólag

- magyar állampolgárságú,
- külföldön élő magyar származású és anyanyelvű, vagy
- magyarországi tartózkodási engedélllyel rendelkező

amatőr versenyzők vehetnek részt.

NAC, WABBA és egyéb szövetség profi kártyával lehetséges indulni.Az új NPC vonalon 2017-2018-as évben szerzett profi kártya nem kizáró ok, kérjük ezt a tényt a nevezési lapon jelezni.


Férfi testépítő kategóriák: Tinédzser, Újonc, Athletic, Open, Grand Prix

Egyéb férfi kategória: Men’s Physique

Női kategóriák: Bikini, Wellness, Women’s Physique, Body FitnessA kategóriák rövid leírása

Tinédzser (T): súlykorlátos bodybuilding kategória, testmagasság -100 + 15% a megengedett maximum testsúly. Korhatár 21 év: 2019. október. 26-án 21 életévüket még be nem töltött versenyzők indulhatnak.
Előző Superbody-n tinédzser kategóriában indult versenyzők indulhatnak T kategóriában továbbra is, amíg be nem töltik a 21. életévüket.


Újonc (Ú): súlykorlátos bodybuilding kategória, testmagasság -100 + 15% a megengedett maximum testsúly. Ebben a kategóriában tárgyéven kívül más versenyen még nem indult versenyzők indulhatnak. Indulhatnak viszont olyan versenyzők, akik csak Superbody-n indultak eddig, de nem jutottak a top 6-ba. A fenti szabályt megszegő versenyzőket diszkvalifikáljuk.


Figyelem: szabályváltozás! Az Athletic kategóriát visszahelyezzük arra a szintre, amire eredetileg annak idején létrehoztuk, így megszűnik az a lehetőség, hogy Open versenyzők a könnyű győzelem reményében itt induljanak.


Athletic (A): súlykorlátos atlétikus fizikum kategória, testmagasság -100+5% a megengedett maximum testsúly, de a testépítő kategóriákban általános szárazság nem megengedett. A nagyon száraz, vízhajtott fizikumot  a bírók lepontozzák. A kategória célja a testépítő fizikumot még nem elérő, atlétikus, arányos, szálkás, de nem száraz és keresztcsíkos, kezdő vagy naturál jellegű sportolók bemutatása.


Open (O): súlykorlátos bodybuilding kategória, testmagasság -100 + 15% a megengedett maximum testsúly. Kiemelt kategória.


Felhívjuk a figyelmet, hogy a mérlegelésnél ZÉRÓ tolerancia van! Aki nem fér be a megadott súlykorlátba a regisztráció végéig, az GP kategóriában tud csak indulni.


GP kategória (GP):  súlykorlát nélküli bodybuilding kategória. Kiemelt kategória.


Men’s Physique (MP): strandnadrágos atlétikus fizikum kategória. Nincs súlykorlátozás, de a kategóriába túl nagy (testépító kategóriás) izomzatú versenyzőket a bírók lepontozzák.


Bikini Fitness (B): bikini fizikum kategória, nincs korlátozás. Sztenderdnek megfelelő ruházat, magassarkú cipő.


Bikini Junior (BJ): bikini fizikum kategória, korhatár 21 év. 2019. október. 26-án  21 életévüket még be nem töltött versenyzők indulhatnak. Megjelenés: sztenderdnek megfelelő ruházat, magassarkú cipő.


Bikini +35 (BM): bikini fizikum kategória, korhatár betöltött 35 év. 2019. október. 26-án  35  életévüket még be nem töltött versenyzők nem indulhatnak. Megjelenés? sztenderdnek megfelelő ruházat, magassarkú cipő.


Woman’s Physique (WP): bodybuilding jellegű kategória, nincs korlátozás. Megjelenés: sztenderdnek megfelelő ruházat, cipő nélkül.


Wellness (W): nincs korlátozás. Megjelenés: sztenderdnek megfelelő ruházat, magassarkú cipő.


Body Fitness (BF): női atlétikus fizikum kategória, nincs korlátozás. Megjelenés: sztenderdnek megfelelő ruházat, magassarkú cipő.


A versenyzőknek tisztában kell lenniük a kategóriák elvárásaival és a kategóriának megfelelő pózolással. A bírók a kategória sztenderdek szerint értékelik a versenyzőket.

Bővebb infomáció a szabálykönyvben.Kategóriabeosztás

A kategóriákban a versenyzők a mezőny telítettségétől függően (ha szükséges) magasság szerint egyenlően ketté lesznek osztva. A szervezők az előnevezés utáni összesítéskor határozzák meg a kategóriák számát, majd a regisztráció során mért testmagasság alapján a nevezők magasságának átlaga szerint sorolják be a versenyzőket. Egy adott kettéosztott kategória két divíziójában egyenlő számú versenyző fog indulni.

Amennyiben  összetett  kategória is megrendezésre kerül,  az adott kategória elődöntőjéből az első három helyezett jut tovább a döntőbe. Pl. az O1 és O2 első 3-3 helyezettje alkotja majd az O kategóriát a délutáni döntőben.Nevezés

A nevezés az a folyamat, amellyel a versenyző kinyilvánítja részvételi szándékát a versenyen.

A Superbody-ra nevezni előnevezésben kell. Be nem nevezett versenyzők a versenyen nem indulhatnak. (A  verseny napján a helyszínen nevezni nem lehet. Helyszíni nevezésnek minősül  a regisztráció napján,  plusz nevezési díj fejében történő nevezés.)

Nevezéshez először bankkártyával vagy személyesen be kell fizetni a nevezési díjat, majd ki kell tölteni az adatlapot, és a szabadpóz tartalmazó kategóriáknál  (T, Ú, A, O, GP) fel kell tölteni a pózzenét mp3 formátumban. (Zenét leadni regisztrációkor nem lehet.)

Az esetleges kísérő számára kísérő jegyet kell vásárolni. Egy versenyzővel egy kísérő mehet a backstage-be.

A nevezési díj megfizetése online a http://oneticket.hu/sbody-2019-versenyzoi-191026 oldalon, vagy személyesen a OneTicket jegyirodáiban lehetséges, ahol “Superbody nevezési díj” jegyet kell
vásárolni.

Nevezési díj: 2019 szeptember 30-ig 5.000 Ft
2019 október 21. 15.00-ig 10.000 Ft
a regisztráció napján: 50.000 Ft

A verseny napján semmilyen nevezési vagy regisztációs lehetőség nincs.

Nevezési határidő: 2019 október 21. 15.00Regisztráció

A regisztráció a már benevezett versenyzők közvetlenül verseny előtti adminisztrációs folyamata.

A regisztráció a verseny előtti napon, 2019 október 25.-én lesz a Scitec Gold Fitnessben (Lurdy Ház) 14.00 és 19.00 óra között.

A regisztráció során történik a mérlegelés és a magasságmérés.  Amennyiben a versenyző korlátozott kategóriában indul, hitelesítjük, hogy megfelel a kategória követelményeinek,(pl. súlykorlát), valamint ezeket az adatokat vesszük figyelembe a kategóriák magasság szerinti szétosztásánál.  Ekkor kapja meg a versenyző a rajtszámát, valamint a versenyre való belépésre jogosító karszalagot. A versenyzőnek be kell mutatnia az előzőleg megvásárolt nevezési díj jegyet, illetve a kísérőnek megvásárolt kísérő jegyet.

Itt történik az első barnítás is.

A regisztrációt elmulasztó versenyzők nem indulhatnak a versenyen, nem nevezett versenyzők pedig nem tudnak regisztrálni.

A verseny napján sem nevezés, sem regisztráció nincs!Barnítás

A Superbodyn Dream Tan barnító használata tilos. (Ezen szabály ellen vétő versenyzőt diszkvalifikáljuk.) Bármilyen más barnító használata engedélyezett.

A verseny és a regisztráció napján profi Pro Tan barnítás fog a versenyzők rendelkezésére állni térítés ellenében. Kérjük a versenyzőket, hogy a barnítási előjegyzést igazítsák a kategóriabeosztásuk időpontjához, tehát pl. a 12 óra után színpadra kerülő bikini versenyzők ne jegyeztessék magukat előre reggel 7 órára.

Előjegyzés: http://www.versenybarnitas.hu/elojegyzes/esemeny/292Teendők a verseny napján

A versenyzőket a verseny napján a biztonsági szolgálat beengedi az öltözőbe. Az öltözőkben minden versenyzővel egy - kísérő jeggyel rendelkező - versenyző tartózkodhat.

Az öltözők kategóriák szerint lesznek beosztva és a versenyző köteles a kijelölt öltözőben tartózkodni, ha még nem került rá sor, hogy a bemelegítőhelyiségbe illetve a színpad előterébe menjen.

A versenyző a kategóriájának végéig nem hagyhatja el a backstage területét!

A versenyző kategóriájának eredményhirdetése után a versenyző köteles a hivatalos fotózáson és esetlegesen az interjún megjelenni. Ezután számára befejeződik a verseny és tisztálkodás után el kell hagynia az öltözőt.

A helyszínre érkezés versenyzőknek 7.00-tól, de a kategóriabeosztások és a barnítási előjegyzés alapján értesítjük a versenyzőket, hogy mikor kell érkezni.

(GP kategóriának pl. nem kell kijönni délelőtt, mert csak a délutáni show-n vesznek részt.)Program

Előzetesen tervezett program tájékoztató jelleggel:

10.00 elődöntők: T, Ú, A1-A2 alapfordulatok, kötelezők
14.00 fitness kategóriák: MP 1-2, W, WP, BJ, B 1-2, B+35
17.00 abszolút kategóriák: O, BF, GP alapfordulatok, kötelezők, szabadpóz, posedown

A programváltozás jogát fenntartjuk, a részletes programot a nyilvánosságra hozzuk a nevezések számának kiértékelése után.Díjazás

T:  1. helyezett: üvegdíj, 1-3 helyezett Superior érem, 4-6. helyezett Classic érem, tápkieg utalvány 1-2. helyezettnek: 100,80,60,50,50,50, oklevél

U1:  1. helyezett: üvegdíj, 1-3. helyezett Superior érem, 4-6. helyezett Classic érem, tápkieg utalvány 1-6. helyezettnek: 100,80,60,50,50,50, oklevél

U2:  1. helyezett: üvegdíj, 1-3. helyezett Superior érem, 4-6. helyezett Classic érem, tápkieg utalvány 1-6. helyezettnek: 100,80,60,50,50,50, oklevél

A1:  1. helyezett: üvegdíj, 1-3. helyezett Superior érem, 4-6. helyezett Classic érem, tápkieg utalvány 1-6. helyezettnek: 100,80,60,50,50,50, oklevél

A2  1. helyezett: üvegdíj, 1-3. helyezett Superior érem, 4-6. helyezett Classic érem, tápkieg utalvány 1-6. helyezettnek: 100,80,60,50,50,50, oklevél

MP1: 1. helyezett: üvegdíj, 1-3. helyezett Superior érem, 4-6. helyezett Classic érem, tápkieg utalvány 1-6. helyezettnek: 100,75,50,25,25,25, oklevél

MP2: 1. helyezett: üvegdíj, 1-3. helyezett Superior érem, 4-6. helyezett Classic érem, tápkieg utalvány 1-6. helyezettnek: 100,75,50,25,25,25, oklevél

BJ: 1. helyezett: üvegdíj, 1-3. helyezett Superior érem, 4-6. helyezett Classic érem, tápkieg utalvány 1-6. helyezettnek: 50,30,20,15,15,15, oklevél

B1: 1. helyezett: üvegdíj, 1-3. helyezett Superior érem, 4-6. helyezett Classic érem, tápkieg utalvány 1-6. helyezettnek: 100,75,50,25,25,25, oklevél

B2: 1. helyezett: üvegdíj, 1-3. helyezett Superior érem, 4-6. helyezett Classic érem, tápkieg utalvány 1-6. helyezettnek: 100,75,50,25,25,25, oklevél

B+35: 1. helyezett: üvegdíj, 1-3. helyezett Superior érem, 4-6. helyezett Classic érem, tápkieg utalvány 1-6. helyezettnek: 100,75,50,25,25,25, oklevél

WP: 1. helyezett: üvegdíj, 1-3. helyezett Superior érem, 4-6. helyezett Classic érem, tápkieg utalvány 1-6. helyezettnek: 100,75,50,25,25,25, oklevél

Döntők:
BF:
1. helyezett: üvegdíj, havi 50e Ft értékű táplálékkiegészítő egy évig, táplálékkiegészítő utalvány összesen: 150e Ft értékben
2. helyezett: 100e Ft értékű táplálékkiegészítő 
3. helyezett: 75e Ft értékű táplálékkiegészítő 
4-10. helyezett: 50e Ft értékű táplálékkiegészítő 

O:
1. helyezett: Superbody szobor, Champion érem, havi 50e Ft értékű táplálékkiegészítő egy évig + 300e Ft készpénz + 100e Ft táplálékkiegészítő.
2. helyezett: Champion érem, 200e Ft készpénz + 100e Ft táplálékkiegészítő                                                        
3. helyezett: Champion érem, 100e Ft készpénz + 100e Ft táplálékkiegészítő                                                    
4-10. helyezett: Superior érem, 100e Ft táplálékkiegészítő

GP:
1. helyezett: Superbody szobor, Champion érem, havi 50e Ft értékű táplálékkiegészítő egy évig + 500e Ft készpénz + 100e Ft táplálékkiegészítő.
2. helyezett: Champion érem, 300e Ft készpénz + 100e Ft táplálékkiegészítő                                                          
3. helyezett: Champion érem, 200e Ft készpénz + 100e Ft táplálékkiegészítő                                                           
4-10. helyezett: Superior érem, 100e Ft táplálékkiegészítő  

A versenyen díjazva lesz a legszárazabb versenyző, aki 100e Ft készpénz díjban részesül, valamint különdíj lesz egy kiválasztott Bikini versenyzőnek is.Pontozás:

A versenyt a vezetőbíró vezeti. Kategóriánként hét bíró pontoz.  A bírói panel tagjainak kiválasztása a sajtótájékoztató napján került kisorsolásra. A bírók a beosztásukat a verseny reggelén a bírói értekezleten kapják meg.

A kategória lepontozása után a pontozólapok zárt rendszerben, számítógépes programmal kerülnek kiértékelésre, külön kiértékelő helyiségben. Az eredményt kizárólag a pontozásért felelős stáb határozhatja meg a számítások alapján.

Döntetlen esetén az Superbody döntetlenek feloldása szabályt kell alkalmazni, de a szervezőknek és a főbírónak döntetlen, vagy szoros eredmény esetén joguk van a versenyzőket újból kihívni és újra lepontoztatni.

Bővebb információ a szabálykönyvben.


Általános szabályok

 1. A szervezők csak olyan versenyző nevezését fogadják el, aki megfelel a verseny etikai elvárásainak és joguk van utólag szerzett információk alapján a versenyzőt diszkvalifikálni. Kétség esetén előzetes egyeztetés ajánlott.
 2. A versenyző köteles a verseny napján versenyzésre kész állapotban megjelenni.
 3. A versenyző köteles megfelelő verseny ruházattal (póznadrág stb.) rendelkezni.
 4. A versenyző nevezéskor vállalja, hogy a kategóriának megfelelő fizikummal lép színpadra.
 5. A versenyző köteles a szervezők/rendezők utasításainak eleget tenni.
 6. A versenyző köteles a kategóriájának színpadra lépése előtt 20 perccel a bemelegítő helyiségben megjelenni.
 7. A versenyző egy kísérőt (segítőt) hozhat magával, akinek jegyet kell igényelnie előnevezéskor.
 8. Profi barnítás a verseny helyszínén és pénteken, a regisztrációs helyszínen is lesz.
 9. A versenyzőknek a nézőtérre lebarnítózott állapotban a nézőtérre kimenni tilos!
 10. A versenyző köteles törekedni a helyszín épségének és tisztaságának megőrzésére.
 11. A versenyző köteles sportolóhoz méltóan viselkedni.

A fenti szabályok ellen vétő személyeket a biztonsági személyzet jogosult a helyszínről eltávolítani.


A szervezők fenntartják a jogot, hogy a versenykiírástól szükség esetén eltérjenek, vagy a programban bármilyen szükségszerű változást eszközöljenek, illetve hogy a versenykiírást a nevezési határidőig módosítsák.