Scitec Muscle Beach 2018

Ms. Bikini, Mr. Physique és Ms. Wellness Bajnokság - versenykiírásIdőpont: 2018. augusztus 4. szombat
Helyszín: Siófok, Plázs
Időtartam: 15.00 - 18.00
Nevezés: A nevezés lezárult.
Nevezési határidő: 2018. július 30.
Regisztráció: 2018 augusztus 4. szombat 10.30-tól a helyszínen
Barnítás: 2018 augusztus 4. szombat 11.00-től a helyszínen. Előjegyzés itt!
Nevezési díj: 5000 Ft, melyet a helyszínen kell fizetni.
Díjazás: Scitec Nutrition ajándékcsomagok


Felhívjuk a figyelmet, hogy a helyszínen nem fog rendelkezésre állni a nevezéshez szükséges infrastruktúra, így helyszíni nevezés nem lehetséges!


A nevezés/regisztráció mente:

 1. A nevezést le kell adni a webes felületen
 2. Minden versenyző e-mail értesítést fog kapni a helyszínre bejutás módjáról és a teendőkről
 3. A verseny napján a helyszíni regisztrációs ponton kell a versenyre regisztrálni, amely során a versenyző megfizeti a nevezési díjat és megkapja a rajtszámot.


Kategóriák

 • Ms. Bikini (IFBB Bikini sztenderd szerint.)
 • Mr. Physique (IFBB Mens Physique sztenderd szerint.)
 • Ms. Wellness (IFBB Wellness sztenderd szerint)


Kategóriabeosztások

A kategóriák a versenyzők magassága szerint arányosan ketté (túljelentkezés esetén három felé) lesznek osztva úgy, hogy az egyes csoportokban egyenlő számú versenyző induljon.


Pózolás

a pózokat a Superbody-n ezekben a kategóriákban évek óta szokásos (vagy IFBB sztenderd) módon kell bemutatni.A verseny menete és szabályokMs. Bikini kategória


Két forduló: I-séta, alapfordulatok

 • I-séta: a versenyzők egyesével a színpad előterébe jönnek, majd megfordulnak és visszaállnak a sorba.
 • Alapfordulatok: a versenyzőket a bírók összehasonlítják két alapfordulatban
 • Kihívások: a bírók a helyezések pontosítása vagy megerősítése érdekében kihívják először az első hat helyezettet, vagy azokat a versenyzőket, akik között nem tudnak dönteni.

Ruházat: a sztenderdnek megfelelő bikini és cipő.Mr. Physique kategória

 • Alapfordulatok: a versenyzőket a bírók összehasonlítják négy alapfordulatban
 • Kihívások: a bírók a helyezések pontosítása vagy megerősítése érdekében kihívják először az első hat helyezettet, vagy azokat a versenyzőket, akik között nem tudnak dönteni.

Ms. Wellness kategória


Egy forduló:

 • Alapfordulatok: a versenyzőket a bírók összehasonlítják négy alapfordulatban.
 • Kihívások: a bírók a helyezések pontosítása vagy megerősítése érdekében kihívják először az első hat helyezettet, vagy azokat a versenyzőket, akik között nem tudnak dönteni.

Ruházat: a sztenderdnek megfelelő bikini és cipő.A versenyzőktől a sport fogalmának és eszméjének megfelelő kulturált színpadi viselkedést várunk el. A túlzottan kihívó és közönséges gesztusok a versenyző lepontozását vagy kizárását vonhatják maguk után.A verseny értékelése:


A versenyen hét bíró pontoz. Az értékelést helyre pontozással végzik, azaz minden bíró annak a versenyzőnek adja az első helyet, akit elsőnek lát, majd ezt az eljárást értelemszerűen elvégzi az összes versenyzőnél.
A versenyzők nagy száma és a rendelkezésre álló idő rövidsége miatt csak az első hat versenyző lesz helyre pontozva. (A többi versenyző hetedik helyezést fog elérni.)
A hét bíró pontszámait zárt rendszerben értékeljük ki. A helyezéseket adó összpontszámot egy számítógépes program számolja ki aszerint, hogy az adott versenyző pontjainak átlagától legjobban eltérő két helyezést nem veszi figyelembe (vagy egyhangú pontozás esetén leveszi a két szélső értéket), a maradék ötöt pedig összeadja.A bírói kar:


A bírói kar egy vezetőbíróból (aki a pózokat kéri a versenyzőktől) és hat bíróból áll, mindannyian pontoznak.
A bírói kar szövetségektől független, Team Scitec tagokból fog állni. A vezetőbíró Balogh Sándor profi nemzetközi bíró.A versenykiírás változtatásának jogát a szervezők fenntartják!